Alegi fructe mari, intens colorate, care se coc in octombrie-noiembrie. Speli catina in strecuratoare, o cureti de codite si o pui la fiert pentru 5 minute, in apa cat sa o acopere. O scurgi si, folosind o lingura de lemn, o pasezi printr-o sita deasa, astfel incat sa obtii un piure, iar pe sita sa iti ramana, pe cat posibil, numai semintele. Pui la fiert, la foc iute, piureul impreuna cu zaharul, amestecand mereu, ca sa nu se prinda. Nu trebuie sa fierbi pasta mai mult de 10 minute, deoarece fructele de catina au un continut mare de pectine, care vor ajuta la legarea pastei.
Pui pasta calda in borcane, pe care le inchizi ermetic dupa ce s-a racit complet continutul. Este o pasta acrisoara, usor amaruie, bogata in minerale si vitamine, ideala pentru micul dejun.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii