Ingrediente
Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:, 2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci), inclusiv ardei iuti (atentie aici, pasta trebuie sa fie iute, dar nu peste limita pe care o suportati), 100 ml ulei Unisol, 3-4 cepe medii, 5 lingurite de sare, 5-6 frunze de busuioc, 2 foi de dafin
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
6 voturi
Mod de preparare
Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte.
Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol.
Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada.
Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender.
Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora.
Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele.
Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului.
Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.