Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

Ingrediente

  • Pentru 4 borcane de 400 g avem nevoie de:
  • 2 kg ardei din soiuri diferite (eu aleg ardei mai mici pentru ca sunt mai dulci), inclusiv ardei iuti (atentie aici, pasta trebuie sa fie iute, dar nu peste limita pe care o suportati)
  • 100 ml ulei Unisol
  • 3-4 cepe medii
  • 5 lingurite de sare
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare.

Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte.

Cepele se pun la foc (curatate si tocate nu foarte marunt) mic cu uleiul Unisol.

Cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga 100 ml de apa si se lasa sa scada.

Cand ceapa s-a inmuiat, se pun ardeii si frunzele de busuioc si se paseaza cu un blender.

Se adauga foile de dafin si se pune cratita/oala cu pasta pe foc mic, timp de o ora.

Se amesteca in oala constant, sa nu se prinda. Pasta se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se acopera cu o pelicula de ulei Unisol, apoi se pun si capacele.

Se pastreaza bine la frigider. Sarea actioneaza ca un conservant, iar uleiul sigileaza borcanele si impiedica patrunderea aerului.

Pentru siguranta puteti sa puneti in fiecare borcan un sfert de pastila de aspirina (acidul acetilsalicilic e conservant), lucru care afecteaza gustul intr-un mod nesemnificativ. Costul unui borcan e de aproximativ 2,5 lei. Gustul e senzational, pasta e fara aditivi si va ajunge pentru 4-5 tocanite sau gulyasuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise