Se inmoaie stafidele in 1/4 l de apa si se lasa 15 minute sa se umfle. Se taie ceva mai mare ceapa curatata, se clatesc sardelele din conserva sub un jet de apa si se toaca marunt mararul. Se caleste putin ceapa in 2 linguri de ulei si se adauga mai intai sardelele si mararul si pe urma vinul, sofranul si stafidele scurse. Se lasa toate sa se dunstuiasca 30 de minute la foc mic si se incorporeaza semintele de pin si 2 linguri cu apa in care au fost inmuiate stafidele. Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sardinele - fara sira spinarii - se clatesc, se zvanta, se dau prin oul batut cu putina sare, pe urma prin faina si se prajesc in uleiul ramas, pana ce se rumenesc frumos. Se unge o forma termorezistenta cu unt sau margarina si se presara in ea pesmetul. Se amesteca macaroanele cu sosul cu stafide si se toarna in forma unsa. Se aseaza deasupra sardinele, se presara cu casvacal ras si se dau putin la cuptor, sub grill, pana ce se topeste cascavalul.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii