Pascute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pascute

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie
  • 30g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 oua
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 ou pentru uns pastile

Mod de preparare

Laptele,zaharul,sarea,drojdia,esenta de vanilie si coaja de la lamaie se dizolva. Laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.

Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul si ouale, pe care le-am batut separat.

Se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul pregatim pascutele astfel: luam putin din coca si din ea facem o fasie mai lunga pe care o invartim.Tot asa procedam cu toate pascutele,pe care le punem intr-o tava tapetata cu unt, iar apoi le ungem cu oul batut.Peste ele putem sa presaram si putin mac. Introducem tava la cuptor pana ce pascutele capata o culoare aurie. Sunt foarte bune si usor de facut! Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise