Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.
Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.
Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.
Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii