Pasca traditionala cu orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca traditionala cu orez

Ingrediente

  • Aluat
  • 350g faina
  • 1 praf de sare
  • 150ml lapte
  • 100-130g zahar
  • 70g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20g drojdie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.

Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.

Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.

Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise