Pasca traditionala

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Pasca traditionala

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 20 g drojdie
  • Umplutura
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • coaja de la 1/2 lime
  • zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol mixam albusurile (ramase de la aluat) ouale cu zaharul, un praf de sare pana ce se topeste zaharul.

Adaugam branza de vaci, coaja de lamaie, lime data prin razatoare, esenta, faina si amestecam cu o paleta.

Eu am impartit compozitia in 2, in una am adaugat stafide inmuiate in lichior de cirese, in alta am adaugat fructe uscate inmuiate in compot de ananas,

Scoatem aluatul pe masa infainata, il impartim in 3 bucati egale.O bucata de aluat o intindem pe masa infainata astfel incat sa aiba marimea formei in care dorim sa coacem pasca.

Celelalte 2 bucati le intindem sub forma de cordoane lungi si subtiri, le sucim(impletim) astfel incat sa aiba lungimea circumferinta tavii.

Asezam impletitura pe marginea formei,formand o coronita,acoperim cu un prosop si lasam aluatul sa se odihneasca 10 min. Ungem aluatul pe margine cu oul batut, adaugam umplutura si dam tava la cuptorul incalzit pana ce rumeneste frumos (cca 30-40 min), la 180 grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise