Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore. Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamiie. Se amesteca bine si se adauga drojdia. Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale. Se framinta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pina devine elastic, timp de 10 minute. Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald. Se imparte aluatul in trei parti. Se da forma pinii. Se mai lasa 45 de minute sa creasca. Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile. Se coace la cuptorul incalzit la 175 grade C, pentru aproximativ 45 de minute. Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii