Pasca in trei straturi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca in trei straturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ cub de drojdie
  • 1 lingura cacao
  • faina - cat cuprinde
  • sare, arome
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 5 oua
  • 1 lingura gris
  • sare, rom
  • Glazura
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • rom

Mod de preparare

Se bate zaharul cu ouale, se adauga laptele si uleiul. Se freaca drojdia cu putin zahar. Se cerne faina cu cacaua. Se amesteca toate, astfel incat sa rezulte un aluat nu prea tare care sa poata fi intins in foaie – nu se lasa la crescut.

Umplutura: stafidele spalate in putina apa calda se pun intr-o ceasca cu esenta de rom, se bat albusurile spuma cu zaharul, branza se paseaza bine, bine si amesteca cu galbenusurile care au fost frecate cu putina sare pentru a-si intensifica culoarea. Se amesteca toate si se pun in cratita peste foia de aluat.

Se unge o cratita (eu am folosit una de 3 l) cu margarina sau unt si se tapeteaza cu faina.

Foia de aluat se intinde si se aseaza in cratita, se presara cu o lingura de gris si se pune umplutura. (Marginile aluatului se ridica doar cam 5 cm pe peretii cratitei)

Se baga cratita in cuptorul incalzit si se coace cam 25-30 min astfel incat sa se intareasca branza deasupra.

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand, cu miscari verticale, galbenusurile, nucile amestecate cu cacaua si esenta. Aceasta compozitie se toarna deasupra si se mai coace cam 30 min - este gata daca atunci cand o incercam cu un betisor acesta iese curat.

Se lasa in cratita sa se raceasca si apoi se restoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat - este delicioasa.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise