Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.
Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixandu-se pentru incorporare.
Compozitia rezultata se pune pe foc (pe baie de aburi), in timp ce se amesteca cu telul se pune si faina amestecata cu cacaua, cate putin, amestecandu-se continuu pentru incorporare dar si ca sa nu se lipeasca de vas crema.
Compozitia se subtiaza (un pic) cu laptele, turnat treptat. Se amesteca cu telul, cu grija, si se tine pe baia de aburi pana se ingroasa umplutura, cam ca o budinca. Cand e gata dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Ingredientele pentru aluat eu le-am pus in robot (untul/margarina se pune bucatele, iar praful de copt se amesteca cu faina, cernuta). Se amesteca bine pana rezulta o bila de aluat, destul de lipicios.
Pentru copt eu am folosit o forma de tort, cu diametrul de 24 cm. Aluatul l-am intins cu mana, tapetand forma de tort (pe pereti am pus aluat cam jumatate din inaltimea formei). Forma de tort am uns-o, in prealabil, cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. (Cat am intins aluatul mi-am muiat din cand in cand degetele in putin ulei, pentru ca sa pot intinde foaia).
Dupa ce s-a pregatit aluatul se freaca untul (eu am folosit mixerul), dupa care se incorporeaza lingura cu lingura crema racita. Compozitia rezultata se toarna peste aluat, se niveleaza putin cu o lingura si se da la copt, cam 45-50 minute. Eu am verificat-o cu o scobitoare.
Nu am scos pasca din forma pana nu s-a racit.
Aluatul poate fi folosit si la o pasca cu branza.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii