Pasca cu branza si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr zahar
  • 5 -6 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 esenta rom
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol amestecam , cu mana, oul cu untul si smantana.

Adaugam zaharul, praful de copt si zaharul vanilat.

La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.

Formam o bila din aluat, il punem intr-o folie si il dam putin la frigider.

Umplutura:

Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.

Smantana o mixam pana obtinem frisca.

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma.

Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile, zaharul, esenta si zaharul vanilat.

Adaugam ciocolata topita si cacaua.

Punem si frisca , putina faina,iar la urma albusurile spuma, pe care le incorporam usor cu o lingura.

Luam o tava rotunda, o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire.

Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita.

Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.

Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.

O lasam pana este bine coapta, in jur de 60 de minute.

Cand este gata , o scoatem si o lasam sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise