autor:

danutza

» » Aperitive

Pasca cu branza sărată a la Sidy

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Ingrediente
Blatul :, 500 gr. făină, 5 linguri ulei, 2 ouă întregi, sare, 25 gr.drojdie, 2oo ml.lapte călduţ, , Umplutura:, cca.5oo gr.brânză (urdă şi brânză dulce), 4 ouă, sare,piper, mărar proaspăt, o legătură ceapă verde, , 3 gălbenuşuri ,2 linguri lape şi chimion pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se frământă şi se lasă la crescut cam 30 min.
Brânza se sfărâmă şi se amestecă cu ouăle,sarea,piperul,mărarul tocat şi ceapa verde tocată.
După ce a
crescut,aluatul se întinde în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină,se înţeapă cu furculiţa .Deasupra se toarnă compoziţia de brânză şi se unge cu oul bătut cu lapte şi amestecat cu chimion.
În cuptorul încins în prealabil,se lasă pasca la copt până se rumeneşte. Încercaţi din când în când,cu vârful unui băţ pentru frigărui dacă este coaptă.
Am respectat reţeta lui Sidy şi a ieşit perfect! Drept pentru care îi mulţumesc.
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza sărată a la Sidy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 3 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2017

    o reteta buna pentru sarbatoarea ce vine.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Bravo Dana !!! Tare faina a iesit. Ma bucur ca ati fost multumiti de ea.... Te tzuc !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Delicioasa si frumoasa pasca...Felicitati !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Blatul :
  • 500 gr. făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă întregi
  • sare
  • 25 gr.drojdie
  • 2oo ml.lapte călduţ
  • Umplutura:
  • cca.5oo gr.brânză (urdă şi brânză dulce)
  • 4 ouă
  • sare,piper
  • mărar proaspăt
  • o legătură ceapă verde
  • 3 gălbenuşuri ,2 linguri lape şi chimion pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

mira (Chef de cuisine)

o reteta buna pentru sarbatoarea ce vine.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatitele aperitiv