Pasca cu branza sărată a la Sidy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu branza sărată a la Sidy

Ingrediente

  • Blatul :
  • 500 gr. făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă întregi
  • sare
  • 25 gr.drojdie
  • 2oo ml.lapte călduţ
  • Umplutura:
  • cca.5oo gr.brânză (urdă şi brânză dulce)
  • 4 ouă
  • sare,piper
  • mărar proaspăt
  • o legătură ceapă verde
  • 3 gălbenuşuri ,2 linguri lape şi chimion pentru uns

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se frământă şi se lasă la crescut cam 30 min.

Brânza se sfărâmă şi se amestecă cu ouăle,sarea,piperul,mărarul tocat şi ceapa verde tocată.

După ce a

crescut,aluatul se întinde în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină,se înţeapă cu furculiţa .Deasupra se toarnă compoziţia de brânză şi se unge cu oul bătut cu lapte şi amestecat cu chimion.

În cuptorul încins în prealabil,se lasă pasca la copt până se rumeneşte. Încercaţi din când în când,cu vârful unui băţ pentru frigărui dacă este coaptă.

Am respectat reţeta lui Sidy şi a ieşit perfect! Drept pentru care îi mulţumesc.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise