350g faina
3 albusuri spuma
o jumatate cana de zahar pudra
8 linguri de ulei de framantat la final
1 cana de lapte
putina sare
10g drojdie
Mod de preparare: laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, se framanata pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.
Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma. Se poate pune si unul sau doua galbenusuri daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.
se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.Se pregateste crema de branza :
se amesteca branza cu zaharul ,ouale bine
stafidele se pun in lapte caldut ca sa se umfle si sa fie mai gustoase dupa care se aduagua in crema de branza
se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom
se asambleaza astfel pasca
-se intnde o foaie pe care o punem de jur imprejur si pe fundul unei forme rotunde deja unse si tapetata cu faina
se pune compozitia in peste foaie iar din restul de coca ramasa se imparte in 4 si se fac fasii care se impletesc una se pune pe marginea formei iar cealalta se taie in doua si se pune in forma de cruce!
pofta buna!!!!!!!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii