Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar ,un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara,adaugam galbenusurile ,zaharul vanilat,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare ,mai spre final adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas,facem apoi semnul sfintei cruci,acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura-
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine sa nu ramana cocolosi,adaugam zaharul,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,ouale si albusurile,stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati egale,din aceste doua bucati vom pregati doua pasti.Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava,apoi facem trei snururi din aluat,le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine,apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat,din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si din bucatele mici de aluat facem floricele,ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil pentru circa o ora.Cand este coapta pasca ,scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii