autor:

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pasca cu branza

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 g zahar, 100 ml ulei, 3 galbenusuri, 250 ml lapte, esente de rom si vanilie, , , Umplutura de branza:, 250 g de branza de vaci, 2 oua, 100 g zahar, 2 linguri smantana, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar.
Am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc caldut.
Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul ramas,cu o lingurita de sare,apoi am adaugat si laptele caldut.
Am pus totul in cuva masinii de paine,am adaugat si faina,maiaua si o parte din ulei.Pe parcursul framantarii se adauga si restul de ulei.

Aluatul se imparte in 2 parti. O parte se intinde pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,
iar cealalta parte se impleteste in 3,se pune in tava formand un inel.Se lasa la crescut,intr-un loc caldut in jur de 20 de minute.

Umplutura de branza:
Am pus toate ingredientele la robot si am obtinut o crema fina si aromata de branza dulce.

Dupa ce a crescut aluatul in tava se toarna in mijloc amestecul de branza,iar marginea se unge cu ou batut.

Se coace in jur de jumatate de ora,pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce-am scos pasca din cuptor,cat inca mai era calda am turnat peste branza niste ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • gabiveve (Chef de cuisine):

    Foarte buna si usor de facut. Eu am eliminat ciocolata topita si am preferat sa framant eu de mana ca sa simt consistenta aluatului. Oricum totul a fost estimat din ochi ca si gramaje. E foarte buna si usor de facut.

  • Luminita_Clapuci

    Luminita_Clapuci (Chef de cuisine):

    Da, am testat. Crema e foarte fina si gustoasa. Toata lumea m-a laudat (sotul mi-a spus ca nicicand n-am facut o pasca mai buna!). Am schimbat proportiile doar la branza (care a fost facuta in casa - din lapte integral 4l pus la fiert si adaugat o lamaie + 2 linguri iaurt)si am pus 400g (nu stiam ce cantitate iese iar sotul ma batea la cap sa pun muuulta branza :) ). Mi-a mai ramas sa umplu si un cozonacel.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Buna tare pasca ta.Eu in branza am pus si stafide,pe care le am tinut 30 min in rom.Dau un gust nemaipomenit.

  • 14 comentarii

  • Rodica Negoiță , 02 aprilie 2017

    Este un deliciu, rețete adevărate!

  • Luminita_Clapuci

    Luminita_Clapuci (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2014

    Am folosit alt aluat, dar crema de branza e extraordinara!!! Branza am facut-o in casa, esenta rom nu am avut si am pus rom, "ochiometric" si a iesit o minunatie de crema (am marit si cantitatea de branza - 400gr - pentru restul pastrand poportiile). Multumesc!!! :)

  • Camelia Pruna , 13 aprilie 2014

    pasca cu brinza de pasti este o bunatate,,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte frumoasa pasca!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      foarte bine arata

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Splendid arata amandoua.Felicitari fetelor! Bravo voua!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Splendid arata, felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Arata splendid pasca dar colacul din prejur ari fi bine sa fie presarat cu zahar si cu nuci caci asa e numai aluat si nui la fel de gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Arata grozav si mi-ati facut o pofta fetelor...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Si pasca Mihaelei si pasca lui cely sunt deosebite, felicitari fetelor!

    • miha278 , 15 mai 2009

      Foarte frumoasa pasca ta, Cely!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      In Bucovina Pasca se sfinteste alaturi de celelalte mancaruri traditionale, aranjate in cos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Da ce bine arataaaa! Atasez si eu o pasca, asa cum se face in zona noastra (Bucovina)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • esente de rom si vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 250 g de branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Rodica Negoiță

Este un deliciu, rețete adevărate!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri (facute de fata mea)