Mod de pregatire pentru aluat:
-Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte dulce,caldut la temperatura camerei si zaharul.Se adauga cacao,esenta,un praf de sare,coaja de porocala,oul si untul la temperatura camerei si se framanta un aluat,suficient de tare.Dupa framantare se pune aluatul la frigider,pana cand se pregateste compozitia de branza.
-Se pune intr-un vas branza dulce de vaci,zaharul,esenta,stafidele,coaja de porocala,grisul si smantana si se omogenizeaza foarte bine.
-Se imparte aluatul in trei bucati egale,una se pregateste si celelalte se pun la frigider,pana cand le vine timpul de preparare.Se face o foaie rotunda mult mai mare decat diametrul tavii,se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se ridica aluatul pe marginile tavii,se taie surplusul de aluat si se pune peste aluat 1/3 din compozitia de branza.Din aluatul ramas se face un snur de aluat,care se impleteste in doua si se face o cruce peste aluat,se unge apoi pasca cu ou batut,se presoara stafide si se da tava la cuptorul incalzit deja.Se coace la foc potrivit.Cand este coapta se unge cu miere de albine.
Sfat:-incercati sa lasati pasca sa se raceasca in tava,asa nu riscati sa se strice si folositi mai multe tavi pentru pregatirea celorlalte pascute!
Sa aveti pofta dragilor!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii