Pasca

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Pasca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml lapte dulce la temperatura camerei
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 760 g faina
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie, de portocala, esenta de rom
  • 3 cupe mici de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g stafide
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar (am pus brun)
  • o lingura pesmet
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie

Mod de preparare

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am facut o pasca, iar cu cealalta jumatate un cozonac cu cacao, rahat si stafide, o nebunie!

Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol (stafidele le-am spalat cu apa rece si le-am lasat in apa cam 15 minute, sa se umfle putin). Am pregatit o forma rotunda, cam 26 cm diametru, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aluatul l-am intins si am imbracat forma, plus peretii, apoi am turnat umplutura de branza si am taiat cu un cutit marginile de aluat, lasand sa ajunga doar pana la nivelul umpluturii. Apoi am impletit fasiute de aluat si am ornat de jur imprejur plus o cruce pe mijlocul formei.

Cuptorul era deja incins, asa ca am lasat pasca sa mai creasca, deasupra aragazului, la loc cald, inca jumatate de ora. Am uns pasca cu ou si am presarat zahar brun deasupra, apoi am copt-o la 180 de grade vreo 20 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise