Mod de preparare aluat
Intr-un castron amestecam faina,drojdia si sarea.
Galbenusurile le frecam cu un varf de sare. Punem la foc laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand este caldut adaugam untul si tinem pe foc mic pana se topeste. Tragem de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem coaja de portocala, galbenusurile si amestecam pana se incorporeaza bine. Aceasta compozitie o punem in castronul cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut, acoperit aproximativ 45 minute.
Mod de preparare umplutura
Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat, coaja de portocale si faina. La final adaugam stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.
Impartim aluatul in doua parti 3/4 (aluatul in care asezam umplutura) si 1/4(pentru decor).
Preseram pe masa putina faina, intindem aluatul cu rasucitorul, apoi il asezam intr-o tava cu peretii detasabili pe care in prealabil am uns o cu ulei. Ridicam aluatul cat sa acoperim peretii tavii. Peste el asezam compozitia de branza, apoi decoram du restul de aluat dupa imaginatia fiecaruia.
Ungem cu un ou batut si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 70 minute, pana devine auriu.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii