Parmigiana de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Parmigiana de vinete

Ingrediente

  • Sos:
  • 400g rosi decojite
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri ulei masline de preferat
  • 4 foi busuioc proaspat
  • sare
  • ardei rosu
  • zahar
  • Parmigeana:
  • 600 gr. vinete
  • 250 gr. mozzarella
  • 60 gr. parmezan
  • 150 gr. cascaval afunat
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .

Sosul rosiile se taie marunt , si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit se adauga uleiul de masline , sarea piperul si o lingurita de zahar si 200 ml apa se fierbe aproximativ 15 minutela sfarsit se adauga si busuiocul taiat .Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline vinetele calite , cascavalul afumat, mozzarela si sosul, iar deasupra se pune parmezanul , se baga la cuptor incins la 170 grade aproximativ 15 minute pana prinde o culoare aurie deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise