Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile de parmezan,painea inmuiata in lapte si scursa bine, si ouale.Se amesteca totul bine si se formeaza ,dupa plac,parjolutele.Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie ,si le prajim in ulei abundant si bine incins.Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe o farfurie cu servetel absorbant de bucatarie.Se procedeaza la fel cu restul parjolutelor.In ceaunul in care am prajit parjolutele,preparam si sosul de rosii.Se scurge uleiul si lasam foarte putin in ceaun,(2 linguri).Adaugam ceapa taiata si catetii de usturoi taiati felii.Am procedat astfel,pt ca sosul sa capete mai mult gust.Ceapa se caleste pana devine maronie,se stinge cu paharul de vin,care se lasa sa se evapore,se adauga sare si ierburi provenzale,si continuam cu paharele de bulion.Mai lasam la foc mic timp de 15-20 minute.Cand sosul este gata,se trece prin blender,ca sa iasa fin,dar se poate lasa si asa,in cazul acesta, taiati ceapa mai fin.Se toarna parjolutele peste acest sos si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Sunt foarte bune a doua zi,dar se pot manca cu placere si imediat ! Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii