Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita in ceva ulei. Painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, bine de tot, o dati tot prin masina de tocat.
Adaugati unsturoiul pisat. Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper dupa preferinte. Cu o lingurita luati cate o bucata de compozitie, si dati-o de-a dura prin faina de grau, apaltizati cu palmele, obtinand o bila turtita :)). Aruncati-le pe rand intr-o tigaie in care sfaraie niste ulei si prajiti-le pe o parte si pe ala, reducand focul spre mediu. Scoateti-le pe un prosop absorbant din hartie. Serviti-le calde cu un piure de cartofi, simple cu ceapa si mamaliguta, cu salata verde, cu varza calita sau cu sos de rosii... Sunt super bune si gustoase si sunt foarte versatile. Dar indiferent cu ce le garnisiti pe alaturi, nu uitati de cana cu vin rece si rosu. Musai a nu se neglija acest aspect. :D
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase pe blogul Tara Bucatelor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii