Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta, cele 2 oua, sarea si incepem sa omogenizam. Laptele cu zaharul il incalzim putin, amestecam sa se topeasca bine zaharul, apoi incepem sa turnam putin cate putin lapte, peste faina amestecata cu maiaua, ouale si sarea, framantand pana formam o coca omogena. Apoi adaugam untul amestecat cu uleiul si incalzit.Framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.Lasam sa creasca cca 1 si 1/2 ora la loc caldut.
Cat timp creste aluatul pregatim perele. Le curatam si taiem cubulete, adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc, pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.
Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format. Se asaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii