Ingrediente
600 g faina, 2 oua, 4 linguri de zahar, 70 g unt, 1 lingura ulei, 25 g drojdie proaspata, un praf de sare, cca 300 ml lapte, umplutura, 685 g pere taiate cubulete, 6 linguri de zahar, pentru uns, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, sirop de la pere
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Cat timp creste aluatul pregatim perele. Le curatam si taiem cubulete, adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc, pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.
Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format. Se asaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.
kok miori (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2013
Foarte frumoase pariziene le voi incerca si eu