Parfe de cacao, vanilie si ness

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Parfe de cacao, vanilie si ness

Ingrediente

  • -9 oua
  • -1 l frisca vegetala
  • -50-60 g de zahar pentru fiecare ou in functie de cat de dulce doriti
  • -esenta de rom
  • -esenta de vanilie
  • -50-60 g cacao
  • -4 linguri de nes

Mod de preparare

Un gust care fredoneaza o serenada pe limba dumneavoastra.

Se separa galbenusurile de albus.

Galbenusurile se impart egal in trei castroane.

Frisca se bate pana se intareste.

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.

In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.

In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, si se omogenizeaza.

Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.

Se poate pune in caserole mai mici astfel:

- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness

Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.

Se pune la congelator circa 2 ore.

Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.

Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata.

Se serveste imediat

Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.

Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise