Se separa galbenusurile de albus.
Galbenusurile se impart egal in trei castroane.
Frisca se bate pana se intareste.
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albus si esenta de vanilie, dupa care se omogenizeaza.
In al doilea castron cu galbenusuri se adauga cate o lingura de frisca, una de albus si nesul, dupa care se omogenizeaza.
In cel de al treilea castron cu galbenusuri se adauga o lingura de frisca , una de albus si cacaoa, esenta de rom si se omogenizeaza.
Se imparte in mod egal frisca si spuma de albus in cele trei castroane cu galbenusuri, si se amesteca foarte bine.
Se poate pune in caserole mai mici astfel:- un strat cu parfe de cacao, unul de vanilie si unul de ness
Se poate pune intr-o caserola mai mare. Astfel obtineti un minuat tort de inghetata.
Se pune la congelator circa 2 ore.
Cand se scoate din congelator, se scufunda caserola pt 2-3 secunde in apa fierbinte si se rastoarna pe o farfurie, sau un platou.
Se orneaza cu frisca si fructe sau se rade ciocolata. Se serveste imediat
Se poate tine in congelator 3-4 saptamani, bine sigilate pentru a nu prinde miros de frigider.
Se poate face si cu aroma de fructe. Sau puteti face doar cu o singura aroma. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii