autor:

Daniela

» » Mancaruri cu carne

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
Pulpele (taiate in 2), jumatate de piept taiat bucatele si copanelele de la aripile de la o gaina, 1/2 kg ciuperci pleurotus, 450 ml smintina usoara, 2 linguri de faina, sare, piper, boia de ardei, patrunjel verde, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza la suprafata (isi schimba culoarea), se pun ciupercile taiate si se amesteca de vreo 3 ore, pina forfoteste totul in cratita si abia atunci punem sarea, piperul si boiaua de ardei.
Se pune apa cit sa acopere ingredientele si se lasa la foc mic pina ce carnea este fiarta.
Separat se dizolva smintina cu putina apa rece, se adauga faina si se amesteca foarte bine ca sa aiba cocoloase (eu le pun in blender) si incet se toarna in cratita, amestecind mereu.
Se mai lasa sa fiarba citeva clocote, se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel verde.
Alaturi, bineinteles, nelipsita mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas din carne de gaina si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Zoia Cornelia Ana Poghirca , 06 septembrie 2013

    maine fac si eu!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    Un deliciu mai ales cu mamaliguta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Foarte apetisant. Felicitari! AI VOTUL MEU

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pulpele (taiate in 2)
  • jumatate de piept taiat bucatele si copanelele de la aripile de la o gaina
  • 1/2 kg ciuperci pleurotus
  • 450 ml smintina usoara
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • patrunjel verde
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

27 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors de  gaina

Bors de gaina

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Un deliciu mai ales cu mamaliguta!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor