Ingrediente
500 gr pulpa de porc, 3 cepe, 4 linguri pasta de gogosari cu rosii, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele, 3-4 linguri ulei, 1/4 lingurita boia de ardei iute, Galuste:, 2 oua, 4 linguri si jumatate faina, un varf de sare, patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
28 voturi
Mod de preparare
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.
Poe Nicu , 02 august 2015
CEAPA SPALATA ?
roxana , 13 iulie 2015
F bune
Andronache Felicia Daniela , 13 iulie 2015
Galustele cu făină?
Ce a mai gatit Timea , 23 martie 2015
nu sunt foarte mari :) sunt facute cu lingurita, dar bolul e micut si poate de aceea par galustele mai mari :))
Gabriela Moroaca , 20 martie 2015
galustele sunt prea mari, trebuie luate cu lingurita, nu cu lingura si vor fi mai apetisante
Brighila Nicoleta , 01 februarie 2015
pare interesant,si cred ca ma apuc s o fac !
Victorita Iordache , 31 ianuarie 2015
f.bun
Marcela_Borcanescu (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015
CRED CA E UN FEL GUSTOS DAR GALUSTILE NU ARATA BINE DELOC!
Nicolae Paruba , 17 august 2014
f gustos
Viorica Dieac , 24 februarie 2014
f gustos
Viorica Blidar , 15 octombrie 2013
gustos de tot
Monica Harosa Monica , 14 octombrie 2013
gustos
COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013
gustos!!!!!!
Mihaela_Narcisa (Chef de cuisine) , 02 iunie 2013
Am facut si eu o singura data...a iesit bun, bun, bun.....numai ca de frica am fiert galustele separat pe jumatate si apoi le-am adaugat tocanitei.