Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 300 g brânză umedă de vaci
  • 200 g făină ( pentru cozonac )
  • două linguri cu zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • un ou
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie.

Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să frământ ușor.

Coca obținută trebuie să fie ușor elastică și lipicioasă. Nu trebuie frământată prea mult, deoarece va deveni prea uscată iar papanașii vor fi seci.

Am pus aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și l-am întins fără a apăsa prea tare. Grosimea acestuia trebuie să fie de aproximativ 1,5 - 2 cm.

Am lăsat papanașii să se odihnească 5-10 minute timp în care am pregătit uleiul pentru prăjit. Am folosit o cratiță mică de fontă deoarece păstrează o temperatură ideală pentru prăjire și fiind mică, nu am folosit nici foarte mult ulei ( cca. 350 ml pentru 10 papanași ).

I-am servit calzi cu smântână și dulceață dulce-acrișoară de merișoare.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise