Desfaceti rosiile \"cherry\" si frccati-Ic cu un catei de usturoi feliat si cu un sfert din frunzele de busuioc. Stropiti-le cu ulei de masline extravirgin, presarati-le cu sare si piper. puneti-le Într-o tava si coaceti-le in cuptorul incins la l80 grade C circa 20 de minute. Astfel vor capata o aroma intensa si concentrata.
Încalziti niste ulei de masline intr-o oala mare si adaugati restul de usturoi si frunze de busuioc. Amestecati si caliti la foc mic timp de un minut, pana cand se inmoaie. Adaugati rosiile din conserva, apoi umpleti conserva cu apa si adaugati zeama rezultata. Zdrobiti rosiile cu o lingura, aduceti la firbere
si lasati-le sa fiarba la foc mic 15 minute.
Rupeti pâinea in bucati cat un deget si adaugati-le in oala. Amestecati bine si condimentati dupa gust.
dupa gust. Rupeti frunzele de busuioc, adaugati-le in oala si 1asati supa la foc mic 10 minute. Rosiile prajite trebuie sa fie deja gata (iese zeama prin coaja), asa ca scoateti-le din tava, avand grija sa razuiti si ce s-a prins pe fund. Turnati in supa tot continutul tavii – rosii, zeama, busuioc si ulei.
Amestecati bine – trebuie sa obtineti o textura groasa, neteda, asemenea unei fierturi de ovaz; daca e nevoie, mai adaugati putina apa. Luati apa de pe foc si adaugati 6-7 linguri de ulei de masline etxtravirgin. Repartizati supa in boluri si, daca doriti, serviti-o presarata cu putin busuioc. Cel mai important lucru la aceasta supa este sa aiba o aroma intensa si dulce de rosii si busuioc.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii