Fileurile de peste se ajusteaja frumos,se spala si se sterg bine.Cartofii curatati se feliaza subtire apoi se decupeaza rondele mici.Cartofii se oparesc in apa cu sare apoi se scurg.Fileurile de peste se sareaza si se pipareaza .Cartofii se ung cu unt topit si se dau prin faina apoi se lipesc in forma unor soltzi pe fileurile unse in prealabil cu galbenus.Fileurile se rumenesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins,prima data pe partea fara cartofi.Se lasa pana se prajesc cartofii.
Sosul se prepara astfel.
ceapa tocata marunt se prajeste in unt apoi se stinge cu vin si vermut.Se fierbe pana se mai ingroasa.Se adauga smantana dulce.Sucul de portocale se fierbe separat cu crenguta de rozmarin ,se pune in sos si se mai fierbe putin.Se strecoara sosul printr-o sita apoi se pun 2 linguri de sos pe o farfurie peste care se aseaza fileul.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii