Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.
Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.
Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.
Se mixeaza toate ingredientele bine.
Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.
Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.
Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .
Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.
Se feliaza dupa gust si imaginatie.
Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.
O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.
Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii