autor:

GabrielaG

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan cu cirese si visine

Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2020

Ingrediente
-200 de grame de faina, -200 de grame de zahar, -6 ouă, -doua linguri de apă, -70 grame unt topit, -un plic de zahar vanilat, -esență (vanilie sau lămâie, după gust), -2 linguri de apa, -un praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună cu restul de zahar vor fi bătute alături de cele doua linguri de apa cu mixerul pentru aproximativ 2 minute. Aici putem adăuga și esențe. Le adăugăm peste albușurile spuma. Amestecam ușor, cu o lingură, după care punem făina în ploaie împreună cu praful de copt. Incorporam conținutul, adăugăm untul topit. Amestecam puțin, ușor, după care punem conținutul într-o tava cu hârtie de copt puțin unsă cu unt sau faina. Adăugăm jumătate de compoziție, iar apoi jumătate din fructe. Facem același lucru cu cealaltă jumătate. Dacă fructele sunt umede și își lasă zeama putem sa le amestecam înainte cu o linguriță de făină pentru a nu se lăsa. Eu am folosit o mana de cireșe și o mana de vișine, cam 300-400 de grame în total. Puteti opta și pentru mure, fructe de pădure, căpșuni, zmeura, piersici, afine.

Lăsăm pentru 40-50 de minute la cuptor (180 grade). Facem testul scobitorii după aproximativ 35 de minute pentru a ne asigura.

Lăsăm la răcit înainte, presarăm zahar pudra deasupra și o servim ca atare.

Pandișpanul cu vișine și cireșe este pufos și gustos. Se poate servit cu un pahar fresh de suc de portocale făcut în casă
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • -200 de grame de faina
  • -200 de grame de zahar
  • -6 ouă
  • -doua linguri de apă
  • -70 grame unt topit
  • -un plic de zahar vanilat
  • -esență (vanilie sau lămâie
  • după gust)
  • -2 linguri de apa
  • -un praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de GabrielaG
Inghetata cu arome fresh

Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la

1 vot    0 comentarii
40 min
Inghetate
Limonada de pepene

Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si

1 vot    0 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Tiramisu cu visinata

Tiramisu cu visinata

Cremos, rece și bun, Tiramisu este o idee excelentă pentru un dulce de vară. Am bătut albușurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresă însiropată