Clătite pufoase reţetă cu scortisoara

Clătite pufoase reţetă cu scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clătite pufoase reţetă cu scortisoara

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar sau 1.5 ling. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • Pentru servit: miere de salcam

Mod de preparare

Va prezint niste clatite pufoase sau pancakes cum le mai spune la aceste pufosenii, aromate cu scortisoara si servite cu miere. Le puteti servi la micul dejun alaturi de o cana de cafea, ceai sau lapte, dupa preferinte.

Pentru prepararea lor am folosit noul meu ajutor in bucatarie Panini Maker Breville util atat pentru clatite clasice, pancakes sau pentru a prepara rapid sandwich-uri delicioase.

Intr-un bol mixam oul cu zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel.

Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Adaugam treptat si laptele si la final incorporam scortisoara.

Bagam aparatul Panini Maker Breville in priza si dupa ce s-a incalzit (se aprinde ledul verde), facem pe plita incinsa doua cercuri luand cu o lingura de compozitia de mai sus.

Putem pune capacul si lasam aprox 2-3 minute sau daca le dorim usor mai pufoase le intoarcem de pe o parte pe alta. Eu am incercat ambele variante.

Le scoatem pe o farfurie si le servim cu miere de albine. Eu am incalzit putin mierea pentru ca imi place sa patrunda bine in aceste clatite pufoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise