Separam ouale; mixam spuma albusurile.
Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, dupa care adaugam laptele si uleiul; amestecam bine. Adaugam si mierea.
Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul si praful de copt, dupa care cernem mixul obtinut. Adaugam macul. Incorporam ingredientele uscate in galbenusurile amestecate cu lapte si ulei, amestecam pana le omogenizam dupa care adaugam si albusurile. Amestecam usor, cu un tel, de jos in sus.
Obtinem o compozitie pufoasa, avand consistenta asemanatoare cu aluatul de pandispan.
Incingem tigaia de clatite (a mea e din aceea teflonata) si o ungem cu putin unt; stergem bine cu un servetel toata suprafata tigaii, ca sa obtinem o culoare uniforma (nu mai repet operatiunea, e suficient s-o fac inainte de a coace pancakes-urile).
Luam cu un polonic din compozitie si turnam aluatul in centrul tigaii; cand incep sa apara besicute la suprafata intoarcem cu grija pancake-ul cu o spatula de lemn. Mai lasam putin si scoatem din tigaie clatituta. Si tot asa, pana terminam compozitia.
Le-am consumat ca atare, dar si cu putina miere.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii