Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.
-Se amestecă într-un bol, făină, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.
-Separat se bate oul cu zahărul și esența de vanilie (sau zahărul vanilinat) și se amestecă cu laptele combinat cu iaurtul, rezultând un amestec lichid.
-Se toarnă amestecul lichid, peste amestecul solid de făină și se omogenizează, rezultând un aluat de clătite fluid, dar mai consistent.
-În aluatul de clătite se adaugă zmeura, coaja rasă de lămâie și migdalele tăiate, care se amestecă ușor până rezultă o compoziție omogenă.
-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 10-15 minute.
-După ce s-a scurs timpul de ”odihnă”, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, iar când ledul indicator declanșează acesta ne indică faptul că plita aparatului s-a încins și este pregătită pentru a întinde primele pancakes-uri pentru copt.
-Nu este necesară ungerea plitei cu ulei, aceasta fiind anti-aderentă.
-Capacul aparatului panini Maker Breville se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, în două sau trei grămăjoare mici, în funcție de cât de mari le doriți, dându-le o forma cât mai rotundă. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru pancakes-uri. Eu am turnat pentru fiecare pancakes cam trei sferturi dintr-un polonic de cca 25 ml.
-După ce aluatul a fost turnat și pancakes-urile formate, acestea se lasă la copt pe plita neacoperită (se menține capacul aparatului ridicat) până când încep să se formeze mici bule de aer, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn. Timpul de coacere variază în funcție de cât de coapte preferați pancakes-urile.
-Când pancakes-urile sunt coapte, se iau de pe plită cu ajutorul aceleiași palete de silicon sau lemn.
-Se repetă aceste operațiuni, până se termină tot aluatul. Mie mi-au rezultat 18 pancakes-uri mici, pline de zmeură, pufoase și aromate.
-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu, ușor și rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete.
-Pancakes-urile cu zmeură și migdale sunt ideale pentru un mic dejun revigorant, sau în orice moment vă doriți și se servesc cu sirop sau sos de zmeură, cum am procedat eu, sau cu sirop de arțar, miere, sos de vanilie, înghețată, sau după preferință.
Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii