Imi plac pancakes pentru ca se fac destul de usor, in diverse combinatii. Si cand am pofta de ceva dulce si rapid merg de minune, pentru ca nici nu solicita ingrediente pretentioase.
Incepem cu untul pe care il topim la foc mic.
Ouale le batem usor cu telul adaugand zaharul si sarea. Punem untul topit si laptele si omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul apoi o incorporam usor in compozitia lichida. Nu trebuie sa mixam mai mult decat e cazul, doar atat cat sa obtinem o compozitie omogena.
La final punem chipsurile de ciocolata si nucile macinate sau taiate grob si amestecam usor.
Incingem o tigaie neaderenta si o ungem cu foarte putin ulei. Turnam cu polonicul din compozitia de clatite in mijlocul tigaii. Nu este nevoie sa intindem, ele se vor 'lati' cat este cazul.
Coacem clatitele cca 2 minute pe o parte pana cand apar la suprafata bule mici de aer, le intoarcem si le mai coacem inca 1 minut pe cealalta parte.
Cand sunt gata clatitele le punem pe un platou, ideal ar fi sa nu stea una peste cealalta. In momentul servirii le putem aranja dupa plac si servi cu siropul preferat.
Enjoy!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii