Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra, dar nu este obligatoriu ), aromele, coaja rasa de lamaie, dar nu mai mult de 3 minute.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumatate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si de praf de copt, lapte si uleiul.
Omogenizam bine.
Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri.
Vom avea un aluat dens, dar pufos.
Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt. Dam cu unt pe toata suprafata tigaii si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel. Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt.
Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata, fara pete maronii.
Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul), se va intinde singur atat cat trebuie.
Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer, intoarcem clatita pe cealalta parte. Continuam astfel pana se termina compozitia.
Le servim stropite din abundenta cu miere de albine, sirop de artar, ciocolata topita sau fructe. Noi le-am servit cu miere si topping de capsuni .
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii