Se taie cuburi toate fructele(fara smochine),si se lasa sastea in vin rosu si 375ml apa calda 3 ore.Smochinele se spala cu apa fierbinte si se taie cuburi.Se taie pe lung 50g migdale,iar restul se toaca,impreuna cu alunele.
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;o parte se amesteca cu drojdia,mirodeniile si putina apa.Maiaua astfel obtinuta se lasa sa creasca 60 minute.
Se scurg fructele si se pastreaza sucul;se completeaza cu apa calduta pana la 250ml.
La maia se adauga mierea ,sarea,sucul si coaja de portocala si sucul de la fructele uscate.Se framanta aluatul cu faina,fructele uscate,smochinele,alunele,migdalele,coaja de citrice.;se lasa sa creasca 2 ore.Se mai framanta o data aluatul si se fac din el 2 cozonaci,pe care se incrusteaza fasii de migdale si se mai lasa sa creasca in forme 15 minute.
Se coc in cuptorul incins cca.90 minute.Se ung cu putin unt in timpul coacerii si dupa coacere.
Se consuma dupa o saptamana.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii