Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara, apoi se adauga si semintele date prin rasnita. In cuva de la masina, se pune laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si sarea. Se adauga untul, iaurtul (eu am folosit lapte batut de casa), apoi faina cu semintele. Deasupra se adauga drojdia maruntita. Setez masina la programul 8. Dupa ce a terminat de framantat, las aluatul in masina (scoasa din priza ) pana isi dubleaza volumul.
Se rastoarna pe blatul uns bine cu ulei. Aluatul il tai in 12 bucati. Cu mana unsa, formez un dreptunghi, il rulez pana aproape de capat. Partea ramasa se cresteaza in trei franjuri care se ruleaza pana la capat. Se aseaza pe hartia de copt, lasand distanta intre ele. Se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu apa in care am dizolvat putin zahar, se dau la cuptorul preincalzit 30-40 minute pana se rumenesc. Cand se scot din cuptor se ung usor cu putin ulei sa capete un aspect placut. Se acopera cu un prosop si se consuma dupa ce s-au racit. Painea, fie ea cat de dietetica, nu e bine sa fie consumata calda.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii