Painicele sanatoase

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Painicele sanatoase

Ingrediente

  • 1 1/3 faina alba integrala - 200 gr
  • 2 1/4 faina alba obisnuita - 300gr
  • 50 gr faina de secara
  • 50 gr amestec de fulgi de ovaz, samburi cojiti de florea soarelui, susan plin sau samburi de dovleac
  • 1 1/2 pahar apa rece
  • 1 lingura de miere rasa
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei de masline

Mod de preparare

In oala mixerului se pune apa, mierea si drojdia si se amesteca impreuna, dupa care se adauga fainile si se amesteca 4 minute la viteza mica. Se adauga sarea si se amesteca la viteza mai ridicata 6 minute si aluatul se desprinde de pe vas. Se adauga amestecul de seminte si se amesteca 1 minut la viteza mica, dupa care se adauga si uleiul.

Se unge un bol cu putin ulei, se transfera aluatul in bol si se lasa acoperit la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a trecut ora, se transfera aluatul pe o plansa infarinata cu faina, se prelucreaza putin si se taie in 10 bucati.

Pe tava de copt se intinde o foaie de copt si se aseaza painicelele dupa ce le-am modelat putin. Se ung cu putina apa si se presara cu susan sau cu samburi de floarea soarelui. Se lasa painicelele la dospit inca o ora acoperite cu un prosop.

Incalzim cuptorul la 200 de grade si pe fundul cuptorului punem o cratita metalica cu putina apa ca sa faca umiditate la painicele - ele capata o coaja crocanta - se coc 30 de minute sau pana devin aurii. Sunt minunate pentru o gustare de dimineata sau pentru sandvisuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise