In oala mixerului se pune apa, mierea si drojdia si se amesteca impreuna, dupa care se adauga fainile si se amesteca 4 minute la viteza mica. Se adauga sarea si se amesteca la viteza mai ridicata 6 minute si aluatul se desprinde de pe vas. Se adauga amestecul de seminte si se amesteca 1 minut la viteza mica, dupa care se adauga si uleiul.
Se unge un bol cu putin ulei, se transfera aluatul in bol si se lasa acoperit la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a trecut ora, se transfera aluatul pe o plansa infarinata cu faina, se prelucreaza putin si se taie in 10 bucati.
Pe tava de copt se intinde o foaie de copt si se aseaza painicelele dupa ce le-am modelat putin. Se ung cu putina apa si se presara cu susan sau cu samburi de floarea soarelui. Se lasa painicelele la dospit inca o ora acoperite cu un prosop.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si pe fundul cuptorului punem o cratita metalica cu putina apa ca sa faca umiditate la painicele - ele capata o coaja crocanta - se coc 30 de minute sau pana devin aurii. Sunt minunate pentru o gustare de dimineata sau pentru sandvisuri.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii