Amestecati drojdia cu zaharul, cu putin lapte caldut si 2 linguri de faina. Lasati amestecul sa creasca la loc cald, apoi adaugati 4 oua batute putin cu sare si, treptat, laptele si uleiul. Framantati ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen, elastic, care se desprinde usor de pe vas si de pe maini.Lasati aluatul la crescut in loc cald, ferit de curenti de aer rece, timp de 30 de minute, apoi impartiti-l in 24 de bucati egale. Formati din fiecare bucata mici sfere si
lasati-le la crescut pe planseta de lucru. Ungeti cu ulei o tava, tapetati-o cu faina si asezati sferele de aluat lipite intre ele , in forma de bradut. Ungeti-le bine cu ou batut si coaceti painea la foc potrivit, in cuptorul incalzit inainte. Scoateti painea coapta cu grija din tava, pentru a nu dezlipi sferele. Ornati-o cu fructe cristalizate, cu unt si funde colorate, inainte de servire.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii