˛Se cerne făina.
Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.
Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat.
Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.
Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi.
Se presara puţină făină într-o tavă.
Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine.
Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.
( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii