Paine tigru

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
redusa
Paine tigru

Ingrediente

  • Aluatul de paine:
  • -500 gr faina
  • - 10 gr drojdie proaspata
  • -o lingura de ulei de masline
  • -200 ml apa
  • -12 lingurita de sare
  • Crusta:
  • -115 gr faina de orez
  • -5 gr drojdie proaspata
  • -110 ml apa
  • -un praf de sare
  • -o lingurita de zahar
  • -o lingurita de ulei

Mod de preparare

Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim. Dupa ce am facut aluatul, l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle. Le-am pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.

Intr-un vas am pus praful de sare amestecat cu faina de orez (eu am facut-o in casa, am spalat bine, bine orezul, l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul incins, cu focul stins si cu usa intredeschisa, pana s-a uscat. Apoi l-am macinat cu masina de cafea .Am cernut cu o sita mai deasa si asa am obtinut faina de orez.), am facut o adancitura si am adaugat uleiul. Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste. Tot continutul l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o lingura. Trebuie sa iasa un aluat mai subtire. Il lasam sa se odihneasca 15 minute, timp in care si chiflele au crescut. Cu aluatul din faina de orez, ungem chiflele pe deasupra, intr-un strat mai grosut.

Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min. Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata. Am fost foarte incantata de rezultat! Este o paine aspectuoasa si cu o crusta crocanta.

Minunata la sandviciuri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise