Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim. Dupa ce am facut aluatul, l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle. Le-am pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.
Intr-un vas am pus praful de sare amestecat cu faina de orez (eu am facut-o in casa, am spalat bine, bine orezul, l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul incins, cu focul stins si cu usa intredeschisa, pana s-a uscat. Apoi l-am macinat cu masina de cafea .Am cernut cu o sita mai deasa si asa am obtinut faina de orez.), am facut o adancitura si am adaugat uleiul. Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste. Tot continutul l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o lingura. Trebuie sa iasa un aluat mai subtire. Il lasam sa se odihneasca 15 minute, timp in care si chiflele au crescut. Cu aluatul din faina de orez, ungem chiflele pe deasupra, intr-un strat mai grosut.
Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min. Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata. Am fost foarte incantata de rezultat! Este o paine aspectuoasa si cu o crusta crocanta.
Minunata la sandviciuri!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii