autor:

adnia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine speciala de Craciun

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 plic de drojdie uscata (7 gr), -400 gr. faina, -1 ou mare, -1/2 fiola esenta de rom, -2-3 lingurite de sare, -100 ml ulei de masline, -20 gr. stafide, -30 gr. zahar tos, -200 ml apa calduta, -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita, in lipsa de migdale)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat energic si am lasat din nou aluatul sa creasca (in total 90 min.)
Cand si aceasta operatiune a fost gata, am impartit aluatul in 3 bile mari si 3 mici. Din cele mari am format 3 suluri pe care le-am impletit intr-o coada, iar din cele mici la fel. Am suprapus impletiturile si am pus painica in tava tapetata cu hartie de copt.
Ca sa nu se desfaca in tava, am intepat-o cu scobitoarea pe partile laterale, apoi am uns cu ou batut spuma (optional) si am dat-l la cuptor, pana a trecut testul scobitorii. Raspandeste un miros extraordinar in casa si-ti vine s-o mananci fierbinte:)
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

    Mireasma a ajuns pana la mine!*****Mmmmmmmmmmmm Sarbatori Fericite!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • -400 gr. faina
  • -1 ou mare
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • -2-3 lingurite de sare
  • -100 ml ulei de masline
  • -20 gr. stafide
  • -30 gr. zahar tos
  • -200 ml apa calduta
  • -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita
  • in lipsa de migdale)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Oua ascunse in rosie

Oua ascunse in rosie

Se prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem

3 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mireasma a ajuns pana la mine!*****Mmmmmmmmmmmm Sarbatori Fericite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chapati ( paine indiana)