Paine pufoasa

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa
Paine pufoasa

Ingrediente

  • 40 gr drojdie
  • 1/2 cana apa calduta
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 ou
  • Susan (optional)

Mod de preparare

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia

Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam 30 minute. Adaugam mierea si zaharul in lapte caldut si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de masline, ou si compozitia de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si framantam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adaugam apa putin cate putin.

Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut (sa-si dubleze volumul). Impartim aluatul in doua. Facem 2 franzele (daca doriti le puteti impleti si va iese o paine, eu am facut doua paini), cu o pensula ungem painea cu putina apa. Daca doriti puneti susan. incalzim cuptorul la 200 de grade si bagam tavile cu paine (fara sa lasam sa se incalzeasca , imediat dupa ce l ati aprins) si coacem pentru 40-45 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise