Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia
Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam 30 minute. Adaugam mierea si zaharul in lapte caldut si amestecam pana se topesc. Punem restul de faina si sarea in bol mare, facem o gaura unde punem laptele, ulei de masline, ou si compozitia de drojdie. Amestecam bine. Scoatem din bol si framantam bine 10 minute. Daca vi se pare prea gros aluatul mai adaugam apa putin cate putin.
Punem aluatul in bol si acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pentru o ora la loc caldut (sa-si dubleze volumul). Impartim aluatul in doua. Facem 2 franzele (daca doriti le puteti impleti si va iese o paine, eu am facut doua paini), cu o pensula ungem painea cu putina apa. Daca doriti puneti susan. incalzim cuptorul la 200 de grade si bagam tavile cu paine (fara sa lasam sa se incalzeasca , imediat dupa ce l ati aprins) si coacem pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii