Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati bine cu telul si lasati 10 minute. Adaugati restul de faina in bol. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Dupa ce totul pare inchegat framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Daca este inca lipicios, mai adaugati faina. Il acoperiti cu un prosop de bucatarie si il lasati sa dospeasca vreo 50 de min pana isi dubleaza volumul. Dupa cele 50 de minute il mai framantati un pic si il asezati uniform in tava de cozonac data cu un pic de ulei in prealabil. Intre timp incalziti cuptorul la temperatura medie si puneti gratarul la mijlocul cuptorului. Apoi, puneti painea la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se rumeneaste bine. O scoateti din cuptor si o puteti pune pe un prosop. Ar fi bine sa o lasati 5 ore sa se odihneasca. Asta e tot!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii