Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate.Inglobeaza in aluat feliile de slanina.Aseaza bucatile de aluat in forma apoi lasa-l sa creasca inca 60 minute.
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 1 ora (daca doresti poti sa pui in cuptor o tava in care se toarna 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa 1 ora, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte si mai da-o la cuptor inca 5-10 minte.Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.
http://lauradfood.blogspot.com/
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii