Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.
Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.
Se pune peste faina cu mirodenii.
Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se amesteca sa se omogenizeze totul.
Se adauga restul de faina, pina la 4 cani.
Se framinta, cam 5-6 min, pina devine elastica. Se acopera si se lasa sa se odihneasca, cam 10 min.
Apoi se imparte in 3 parti egale, se modeleaza in 3 sfori si se impletesc. Se lasa,acoperit, la dospit cam 25 min.
Se coace la 190 grade C cam 20-25 min, pina devine aurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii