Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii