Descopera o reteta simpla de paine fara framantare dospita la rece! Obtine o paine de casa gustoasa, cu crusta crocanta si miez moale, perfecta pentru orice masa. Incearc-o acum!
Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca faina, sarea si drojdia uscata.
Adauga apa rece si amesteca doar pana cand ingredientele sunt incorporate. Aluatul va fi moale si lipicios.
Fermentarea la rece:
Acopera bolul cu folie alimentara sau un capac etans.
Pune aluatul la frigider timp de 12-24 de ore. Dospirea lenta va dezvolta arome profunde si un miez cu bule mari.
Pregatirea inainte de coacere:
Scoate aluatul din frigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Presara faina pe o suprafata de lucru si rastoarna aluatul. Formeaza o bila, folosind mainile pudrate cu faina.
Pune aluatul pe o hartie de copt si lasa-l sa mai creasca timp de 30-40 de minute, acoperit cu un prosop.
Incalzirea cuptorului:
Preincalzeste cuptorul la 230°C, impreuna cu o oala de fonta sau un vas termorezistent cu capac.
Coacerea:
Transfera aluatul in oala fierbinte (folosind hartia de copt pentru a-l manevra).
Acopera cu capacul si coace timp de 30 de minute.
Indeparteaza capacul si mai coace inca 10-15 minute, pana cand painea este aurie si crocanta.
Racirea:
Scoate painea din oala si las-o sa se raceasca complet pe un gratar inainte de a o taia.
Sfaturi utile:
Poti pastra aluatul in frigider pana la 3 zile.
Adauga seminte sau ierburi in aluat pentru un gust special.
Aceasta metoda cu dospire la rece confera painii o aroma asemanatoare painii cu maia si o textura perfecta.
Incearca si reteta de paine integrala cu ovaz si seminte, paine de casa cu iaurt sau baghete rasucite cu masline. Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii