In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi.
Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute.
Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade.
Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca.
Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii