Paine de malai cu usturoi si verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 2/3 ceasca faina cu praf de copt (se gaseste in comert, gata amestecata),
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1/2 lingurita praf de chilli,
  • 1 1/2 ceasca malai fin,
  • 90 g unt topit,
  • 3 oua batute usor,
  • 3/4 ceasca lapte.
  • Pentru untul cu usturoi si verdeata: 125 g unt moale,
  • 1 lingura patrunjel verde tocat,
  • 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt,
  • 2 catei de usturoi presati.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se unge cu unt topit (sau ulei) o tava de chec (21x14x7 cm) si se tapeteaza apoi pe fund si pe margini cu hartie pentru copt. Se cern intr-un castron faina, praful de copt si praful de chilli, se adauga malaiul si se amesteca bine. Se face la mijloc o gropita si se toarna in ea untul, ouale si laptele, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, pana ce se leaga (nu trebuie amestecate prea tare).

Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute, pana ce s-a intarit la mijloc si incepe sa se rumeneasca pe margini. Se rastoarna painea pe un grilaj, se lasa sa se raceasca si se taie felii cu un cutit ascutit.

Pentru untul cu usturoi si verdeata: se amesteca untul cu patrunjelul, coditele de ceapa verde si usturoiul presat si se ung cu el feliile de paine de malai. Se aseaza apoi pe o tava si se dau 5 minute la cuptor, ca sa devina crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise